Op dit moment staat er geen workshop of lezing gepland.

 

Homeopathie en kinderwens
Homeopathie heeft vele mogelijkheden bij de behandeling van zowel mannen als vrouwen bij verminderde vruchtbaarheid. Lees hier de flyer over homeopathie en kinderwens.

 

Het verhaal van Marjolein
Marjolein komt eind September voor een eerste afspraak. Ze komt via een collega en is kritisch omdat ze niet bekend is met de mogelijkheden van klassieke homeopathie. Ze vertelt dat ze een kinderwens heeft. Ze is één keer spontaan zwanger geweest, drie jaar geleden en daarna is het niet meer gelukt. Wel heeft ze, omdat de biologische klok tikt, inmiddels twee  IVF (in-vitrofertillisatie) en 3 IUI  (Intra Uterine Inseminaties) pogingen achter de rug. Helaas zonder resultaat.

De hoge doseringen hormonen hebben gemaakt dat Marjolein snel geïriteerd is. Ze voelt zich opgejaagd vanwege haar leeftijd. Daarnaast heeft ze  last van een constant gespannen en onrustig gevoel. Nooit tijd om te zitten, altijd is er wel iets wat nog moet gebeuren. Marjolein heeft bovendien zo’n jaar of 12 de pil geslikt. ‘Niemand begrijpt me’, vertelt Marjolein. ‘Niemand weet wat een teleurstelling het iedere maand weer is als je toch ongesteld wordt. Overigens is de menstruatie helemaal niet meer regelmatig. Ik voel me boos en niet begrepen….ik moet me niet aanstellen zegt mijn familie…..’

In eerste instantie schrijf ik voor op de hormonale component zodat de menstruatie weer op gang komt. Vaak is een onregelmatige cyclus een gevolg van hormoongebruik. Eerst de bijwerkingen van de grote hoeveelheid hormonen neutraliseren om ‘ruimte’ te scheppen voor het gezonde proces. Daarnaast schrijf ik voor op haar boosheid en verdriet, wat innerlijk ruimte schept en haar rust en erkenning geeft. 

Op het tweede consult is ze aanzienlijk beter gemutst. Ze heeft meer rust en ook heeft ze haar scepsis een beetje laten varen. Het is tijd voor een volgende stap. Omdat ze zich emotioneel stabieler voelt, maak ik die  stap door haar een dieper werkend middel voor te schrijven, nog steeds hormonaal gericht. Het middel voor de boosheid geef ik haar ook nog zodat ze goed in haar vel blijft zitten.

En waar Marjolein op hoopt, gebeurt! Als ik haar weer zie, is Marjolein spontaan zwanger.  Na een keurige zwangerschap zonder problemen krijgt ze een gezonde dochter! Tijdens de zwangerschap ben ik door gegaan met haar te ondersteunen met homeopathische middelen. Vanwege de grote veranderingen op hormonaal gebied bij een zwangerschap, was het in haar geval belangrijk om ook tijdens die periode homeopathische middelen te blijven gebruiken.

 

  • Lilian Peters
  • Homeopathie & coaching
  •  
  • Lid NVKH