Voor wie?

Klassieke homeopathie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of vitaliteit: pasgeboren baby’s, kinderen, adolescenten, vrouwen en mannen. Door de milde werking van de homeopathische geneesmiddelen is homeopathie bovendien zeer geschikt voor kwetsbare groepen als kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Kinderen
Kinderen bevinden zich in de fase van groei en opbouw. Hun immuunsysteem is volop in ontwikkeling en moet daartoe ook alle kans krijgen. Vanuit homeopathisch perspectief heeft het doormaken van (kinder)ziekten een functie. Kinderen worden er vaak sterker van.

Wanneer kinderen ziek worden, kan homeopathie helpen om het immuunsysteem sterker te maken. Hierdoor is het kind zowel geestelijk als lichamelijk beter opgewassen is tegen prikkels en invloeden uit de buitenwereld.

Vrouwen
Vrouwen maken gedurende hun leven een aantal belangrijke ontwikkelingsfasen door. Meisjes krijgen hun eerste menstruatie, worden vruchtbaar en ontwikkelen zich tot jonge vrouwen. Daarna volgen eventueel zwangerschap en bevalling en moederschap. Later in het leven komen vrouwen in de overgang en ervaren zij de veranderingen die daarbij horen.

Al deze fasen veroorzaken ingrijpende veranderingen op lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied en verlopen niet altijd zonder problemen. Juist bij klachten, die veroorzaakt worden door veranderingen in het hormonale evenwicht, kan homeopathie lichaam en geest in balans brengen.

Ouderen
Wij worden steeds ouder. Met de ouderdom komt niet alleen wijsheid; vaak gaan de lichamelijke functies achteruit. Gelukkig zie je ook veel vitale en gezonde ouderen. Beweging en gezonde voeding zijn belangrijke elementen om gezond oud te worden.

Het proces van ouder worden en de klachten die daarmee gepaard gaan, kunnen met homeopathie vaak goed begeleid worden. Homeopathische middelen hebben geen bijwerkingen. Een homeopathische behandeling ondersteunt het kwetsbare gestel van de oudere mens.

Aandoeningen die op oudere leeftijd meer voorkomen en waarbij homeopathie kan helpen, zijn o.a. reumatische aandoeningen, auto-immuunziekten, Parkinson en andere tremoren en geheugenstoornissen. Homeopathie kan bovendien ondersteuning bieden bij mensen met kanker.

kind