Over mij

Het mooie van de klassieke homeopathie vind ik iedere dag weer dat het ziekte en gezondheid benadert vanuit de totaliteit van lichaam, ziel en geest. Onbalans op elk van deze gebieden kan leiden tot klachten op lichamelijk, emotioneel, mentaal of zielsniveau.

Inspiratiebronnen
De basis van mijn opleiding ligt bij de School voor homeopathie in Amersfoort. De nuances van het vak heb ik geleerd op het Hahnemann Instituut in Den Haag. Daarnaast ben ik in mijn leven  mensen tegengekomen, die me geïnspireerd hebben, onder wie patiënten die hun persoonlijke verhalen met me gedeeld hebben. Ook mijn eigen ervaringen op het gebied van verlies van gezondheid en het herwinnen ervan hebben mijn manier van werken gevormd en versterkt.
Naast homeopathie heb ik een opleiding gevolgd in coaching en counselling en heb ik me verdiept in het werken met Familieopstellingen.

Persoonlijke weg
In mijn werk als homeopaat staat de patiënt als individu centraal.  Mijn behandeling is er op gericht om aan te sluiten bij de individuele zoektocht van patiënten naar een betere gezondheid. Daarbij richt ik me op het proces van genezing, maar ook op bewustwording van datgene wat genezing in de weg staat.

Ontwikkeling
Naast mijn werk in de praktijk, houd ik me op verschillende manieren bezig met homeopathie. Ik ben projectleider bij Homeopaten zonder Grenzen en  ik schrijf voor HM (Homeopathie Magazine), een uitgave van de KVHN (Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland).

foto